Διαμονή

Τόσο στην παραλία όσο και στο κέντρο του χωριού υπάρχουν συμπαθητικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην περιοχή βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο “Fodele Beach”.

Καφές

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το καφέ σας σε μια από τις συμπαθητικές καφετερίες του χωριού.

Φαγητό

Η επίσκεψη του χωριού δεν νοείται χωρίς τη δοκιμή των νοστιμότατων μεζέδων, του ντόπιου κρέατος και της εξαιρετικής ρακι , του χωριού. Υπέροχα ταβερνάκια θα βρείτε ανοικτά όλο το χρόνο τόσο στη μεσοποταμιά, από τη μια και την άλλη πλευρά του ποταμού, όσο και στη παραλία του χωριού, πεντακάθαρα και με τιμές εξαιρετικά φιλικές.

Εποχή για επίσκεψη

Το Φόδελε αποτελεί ένα αξιόλογο προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου: την άνοιξη ντύνεται στα άσπρα και μοσχοβολά από τους ανθούς των πορτοκαλιών, το καλοκαίρι προσφέρει τη δροσιά των νερών και των πλατάνων του, το φθινόπωρο τα χρώματα των δένδρων και των φύλλων, το χειμώνα τη γλύκα και τη μυρωδιά της νοτισμένης γης.

Εορτές – πολιτιστικές εκδηλώσεις

Με μυστικιστικό τρόπο, κατανυχτικά, θυμίζοντας αρχαίες τελετουργίες μέσα από δένδρα και νερά, φως και σκοτάδι, γιορτάζεται η περιφορά του επιταφίου τη μεγάλη Παρασκευή. Μια βραδιά που χαράσσεται αναμφίβολα στη μνήμη μας. Ενδιαφέρουσες αναβιώσεις εθίμων γίνονται (ανακοινώνονται στο site του συλλόγου) σε διάφορες χρονικές στιγμές από το πολιτιστικό σύλλογο και τέλος το «Πολιτιστικό Φεστιβάλ Φόδελε» τον Αύγουστο.

Αναγνώσματα

Ποιητικότατο ανάγνωσμα για το Φόδελε από τη συντοπίτισσα Βιργινία Βέργη Νέρη: ΦΟΔΕΛΕ Τοπία-Θρύλοι και Αληθινές Ιστορίες, Δωρικός, 2010.